Месец и три дни, след като навърши 82 години, Анахид

...
 
Месец и три дни, след като навърши 82 години, Анахид
Коментари Харесай

Драма: Анахид Тачева угасна, без да си спомни хубавите дни

 

Месец и три дни, откакто навърши 82 години, Анахид Тачева си отиде вечно.

Легендарната тв говорителка угасна на 18 ноември надалеч от родината си от тежка деменция. Накрая тя не е познавала нито приятелите си, нито даже околните и роднините си. Така посрещна и рождения си ден на 15 октомври, без да си спомни хубавите дни и хората, съпътствали я в живота ѝ, написа ".



Поклонението ѝ ще бъде в сряда, 23 ноември, в софийската църква “Свети Седмочисленици ”, тъй като би трябвало да бъде докарана до София. Така дребната ѝ щерка, която носи нейното име - Анахид, е обяснила на всичките ѝ родственици. Обадила се е и на сестрата на майка си - Лина, която живее в Италия от 17-годишна. Тогава, още малолетна, 69-годишната през днешния ден жена се омъжва за италианец и отпътува с него за родината му.

Ани, както всички назовават дъщерята на тв говорителката, е уведомила и брата на майка си. Той е междинното от трите деца в фамилията и живее в Съединени американски щати, където и Тачева прекарва последните години от живота си.

Дъщеря ѝ дружно с внука на Тачева - Димитър Цонев-младши, който носи името на татко си - известния и обичан тв водещ, са неразделно до красивата говорителка през последните месеци поради бързо прогресиращата ѝ деменция.

 Любимата фотография на Анахид Тачева, на която синът й Димитър Цонев е с шотландска поличка

Любимата фотография на Анахид Тачева, на която синът й Димитър Цонев е с шотландска поличка Снимка: 24 часа

Болестта я поразява доста от 3-4 години насам, описват околните ѝ. А тя е жена, която

постоянно е поддържала формата си с доста спорт, доста сън и здравословни диети

“Много е тъжно. Цял живот е работила с мозъка си и непрестанно е упражнявала мозъка си. Навремето е учила наизуст дълги текстове, с цел да ги показва на екрана. Не е серпантина да чете книги. И все пак се разболя ”, споделят околните ѝ.

Впрочем тъкмо със способността си бързо да учи реплики наизуст и в никакъв случай да не употребява аутокю става известна и измежду сътрудниците си, когато постъпва в малкия екран.

Паметта ѝ обаче последователно стартира да ѝ изневерява, макар че роднините ѝ я обкръжават с невероятни грижи, обезпечават ѝ най-качествените медикаменти и най-съвременните и напредничави лечения, които медицината ползва. Въпреки че е в домашна конюнктура, Тачева е била подложена на скъпи и непрекъснати проучвания. Състоянието ѝ се следи от експерти, които на процедура са непрекъснато до нея. Затова и околните ѝ бяха
потресени от измислиците преди месец, че е била изпратена в хоспис
Според американски лекари, сложили диагнозата ѝ, деменцията евентуално е отключена от депресията, в която тя изпада след гибелта на сина си - известния публицист и тв водещ Димитър Цонев. Той си отиде ненадейно след солиден инсулт през горещия август на 2016 година

 Анахид Тачева на погребението на сина си Димитър Цонев с дребната си щерка Ани (вляво) и снаха си Марияна Снимка: 24 часа
Дотогава е изгубила и двамата си съпрузи - Коста Цонев и Васил Тачев, само че ориста ѝ сервира и най-страшното за една майка - гибелта на детето ѝ. Анахид Тачева идва за погребението му от Съединени американски щати дружно с щерка си, която е от втория ѝ брак с предприемача Васил Тачев.

На края на дните си говорителката към този момент не е разпознавала и правнучката си Бианка-Димана, навършила 3 години на 17 октомври - 2 дни след рождения ден на тв легендата. Момиченцето е щерка на Деси Цонева, която е по-голямото дете на Димитър Цонев. И постоянно карала прабаба си да се усмихва.
Нищо обаче не може да понижи голямата тъга от загубата на сина ѝ.
Толкова тежко претърпява нещастието, че месеци наред се усеща дезориентирана и не може да пристигна на себе си. Така разрешава на телефонни измамници да я излъжат единствено три месеца след гибелта на Митко Цонев. През ноември 2016 година, когато тя към момента е в България, нарушителите ѝ звънят два пъти,

убеждават я, че са служители на реда, и тя им предава бижута и пари на стойност 10 000 лева,

с цел да бъдат защитавани от тях, както има вяра по това време.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР